Coaching

Holistische Leefstijl Coaching is breed, op HBO-niveau, toegespitst op de toenemende vraag naar begeleiding van mensen die een meer innerlijk welbevinden en een gezonde leefstijl willen.

Het begrip ‘holistisch’ betekent hier dat de ik niet alleen kijk naar de mentale of psychische factoren achter het menselijk gedrag, maar daar ook de lichamelijke, energetische en emotionele kanten van de mens en vraagstukken rondom zingeving bij betrek.

 

Paramedisch en psychosociaal mediumschap geeft inzichten in verstoringen en ziekten van de menselijke geest en het lichaam. Naast een vervuild milieu, ongezond eten en te weinig bewegen zijn een belangrijke veroorzaker van het ontstaan van ziekten en aandoeningen, onze negatieve gedachten en onverwerkte emoties. Gedachten zijn energie en negatieve energie kan ziekmakend zijn. Het pijnsignaal wijst ons op overtuigingen en emoties waar aandacht aan besteed mag worden.

 

Bij een 'gezonde leefstijl' gaat het over een gedragspatroon waarin aandacht is voor voldoende ontspanning, goede voeding en beweging. Hierdoor worden klachten voorkomen en verminderd zoals slecht slapen, nek-, rug- of darmproblemen, je futloos voelen gedurende de dag of in het algemeen 'niet goed in je vel zitten'.

 

Denk hierbij o.a. aan vragen zoals:

  • Ik heb het altijd 'druk, druk, druk'. Hoe ga ik beter om met alle stress en (werk)druk?
  • Als ik 's ochtends op sta voel ik me al moe. Wat kan ik doen om mij vitaler te voelen?
  • Ik ben er altijd voor anderen. Hoe zorg ik beter voor mijzelf?
  • Ik zie erg op tegen het aankomende gesprek met mijn leidinggevende. Hoe kom ik van dit onzekere gevoel af?
  • Wat kan ik doen om mijzelf meer 'in mijn kracht' te voelen?
  • Ik wil meer gaan bewegen maar weet niet waar en hoe ik moet beginnen.
  • Vroeger bruiste ik van de energie. Hoe kan ik dat gevoel weer terugkrijgen?

Middels gesprekken (of wandelcoaching) ga ik met je op zoek naar de achtergronden en oorzaken en begeleid ik je om een stapje vooruit te komen en mogelijk uiteindelijk je eigen ontwikkelpad te vinden.

 

Ben je geïnteresseerd, bel me of stuur me een bericht voor een kosteloos kennismakingsgesprek.